De dierenbescherming is klaar met verwaarlozing van dieren in de zomerperiode.

Eindelijk is het dan zomer en tijd om leuke dingen met de kids te plannen als ze vrij zijn van school. Niet denkend aan Bunny het konijn in het buitenhok…

 

Jaarlijks worden er extreem veer huisdieren verwaarloost in de zomerperiode. Denk hierbij aan niet-wetendheid dat een konijn meer behoefte heeft aan verzorging gedurende de hete zomerdagen. De dierenbescherming wil hier een einde aan brengen door mensen te informeren over de gevaren gedurende deze hete zomerdagen voor een konijn. Dit wordt gedaan aan de hand van een vergelijkingsconcept tussen mens en konijn.

 

‘Jij wilt toch ook…’ zal hierbij centraal staan. Hierin worden namelijk voorbeelden genoemd waar wij als mens ook niet aan moeten denken tijdens het warme weer. Door ook een samenwerking met PLUS supermarkt kunnen mensen in de oele konijnenweek hun konijn extra goed gaan verzorgen. Dit kan door verschillende dagacties welke bij het konijn zijn aangesloten zoals 1+1 gratis op wortels. Na deze week is het mogelijk voor kinderen om een puzzelplaat te komen halen zodat zei nog extra informatie kunnen verkrijgen op een speelse manier over hun konijn. Al deze informatie zal betrekking hebben op het warme weer zodat het konijn extra goed verzorgt zal gaan worden.